Web Analytics

content

content


AchtergrondLogo    NCPG
 KENNISCENTRUM
     HOME                        HARNACHEMENT en HULPMIDDELEN            PROEVEN            ARTIKELEN            FORUM            LINKS
NIEUW!!!

Nieuwsberichten


ZOEKEN OP TREFWOORDEN

Bodyprotector
Centered riding
Classificatie
Diabetes en sport
Dwarslaesie en sport
Dressuurproeven
EAT
Grade keuringen
Inkendaal singel
INTRA
Logopedie
Men hulpmiddelen
Mobiel opstapperron
Oefentoestellen
Psychotherapie
Quarterhorses
Rugblessures
Singels
Teugels
IJslanders
Zadels
Beste bezoeker,

Op deze website vindt u kennis en informatie over de vele mogelijkheden die er zijn voor mensen met een beperking in samenspel met paarden.

Denk aan paardrijden op therapeutische basis, of op recreatieve basis of wellicht op sportieve basis. Of denk aan mennen in een aangepaste rolstoeltoegankelijke koets. Of denk aan voltige of psychotherapie door en met het paard. Op deze site vindt u hopelijk de weg in het doolhof van mogelijkheden.

Ook hopen we op een zeer actieve uitwisseling van kennis en informatie vanuit het werkveld via deze site. Voeg vooral uw vragen, ervaringen, kennis en informatie toe aan het Kenniscentrum! Op meerdere plaatsen in deze site is het mogelijk om uw bijdrage te leveren. Ingezonden bijdragen worden zo spoedig mogelijk verwerkt.


Werk in uitvoering
Wat vindt u waar??

Onder Harnachement en Hulpmiddelen staat aangepast harnachement, welke gebruikt kan worden bij het rijden met mindervaliden. Ook andere hulpmiddelen als mobiele opstapperrons en veiligheidsvesten zijn hier te vinden. Wij hopen dat er in het land nog uitvindingen gedaan zijn die er nog niet op staan.
Onder Proeven staan een verzameling proeven, variërend van proeven geschikt voor een onderlinge wedstrijd bij u op de manege tot de proeven die in de (top)sport worden gebruikt.
Onder Artikelen staan stukken met betrekking tot het paardrijden, mennen, voltigeren of therapie bedrijven met, voor en door mindervaliden of anderen die hulp behoeven.
Een Zoekfunctie op trefwoorden staat in de linker kolom.
In het Forum kunnen vragen gesteld worden, die door mensen met veel ervaring op dát gebied weer beantwoord kunnen worden. Op deze manier hopen wij de kennis die er in het land is te centraliseren, zodat iedereen er gebruik van kan maken.
De Links verwijzen naar websites, waar iets op te vinden is met betrekking tot het paardrijden met gehandicapten.
Ook willen we door middel van een Kalender bekend maken waar in het land onderlinge wedstrijden of andere evenementen voor gehandicapten met betrekking tot paardrijden of mennen worden georganiseerd. Mogelijk dat op deze manier mindervalide ruiters van verschillende maneges met elkaar in contact komen en van elkaar kunnen leren in een gezellige wedstrijdsfeer.

pijl naar boven
KALENDER

U kunt uw evenementen bekend maken door ze te plaatsen in deze landelijke agenda. Klik HIER om uw evenement toe te voegen.

Het hele jaar door
KNHS Wedstrijdkalender
aangepaste sport
en bixieproeven
lees verder....

Het hele jaar door in
het Noorden van het land
Activiteiten voor dove kinderen
lees verder....

 

Weer Canarische Eilanden

Muurstickers Kinderkamer

allebedrijven.be

Link toevoegen

Link toevoegen